Kestävämpi kasvu versoo biohiilestä.

Kestävämpi kasvu versoo biohiilestä.

  • heinäkuu 3, 2018
  • By Tuomo Leppänen, Noireco
  • In: Biohiili

Biohiilessä on ainesta. Sillä on potentiaalia tuoda ihmiskunnan ulottuville juuri niitä green-edge-ratkaisuja, joita planeetta kipeästi tarvitsee. CO2-päästöjen vähentämistyössä biohiili on itseoikeutetusti eturivissä: maisemoinnista maanparannukseen, kasvualustaratkaisuista suodattamiseen, kestävä kehitys on biohiilen ytimessä.

 

Biohiili edustaa alustataloutta ajalta ennen alustataloutta; se voi olla kasvun kriittinen kirittäjä kaikkialla maailmassa. Samalla biohiili on tietenkin osa kiertotaloutta: biomassasta tehdään kaupallisia tuotteita, jotka ovat ennen kaikkea futureproof. Tämän päivän yritykset ovat oppimassa, että hiilijalanjäljen vähentäminen ei vielä riitä. Nyt on aika kääntää vanha asetelma päälaelleen ja lisätä vihreää jalanjälkeä kaikin mahdollisin keinoin.

 

Biohiili voi esimerkiksi herättää henkiin autiomaita, joissa juuri mikään ei kasva ilman valtavia kastelujärjestelmiä. Kun vielä pidetään mielessä, että 70 % kastelussa käytetystä vedestä on juomakelpoista makeaa vettä, on selvää että kestävästä kehityksestä ollaan vielä kaukana. Biohiili voi tuoda muutoksen karuille alueille, joissa jokainen vesipisara on arvokas. Samalla kun ilmastonmuutos jatkaa vyörytystään, epätavallisen kuivat kaudet vaihtelevat raskaiden sadejaksojen kanssa – ja sekä ihmiset että maapallo ovat kovilla. Biohiilen avulla voimme kuitenkin edistää parempaa vesitasapainoa maaperässä: biohiilen vahvistaessa puiden juuria puut saavat paremmat saumat pärjätä muutoksessa.

 

Me täällä Noirecossa olemme sitoutuneet tekemään maailman parhaita kestävän kehityksen ratkaisuja. Biohiiliosaamisemme on ankkuroitu 15 vuoden tieteelliseen tutkimukseen; meitä ajaa eteenpäin halu oppia lisää ja jatkaa kasvupolulla. Meillä on hallussa se käänteentekevä tietotaito, jonka avulla tehdään markkinoita mullistavat tuotteet. Samalla täytyy muistaa, että me emme ole osa mitään ohimenevää trendiä, vaan osa liikettä, joka käy vallitsevien rakenteiden ytimeen. Biohiili on tullut jäädäkseen. Meidän tehtävämme on rakentaa vihreämpi huominen.

 

Me Noirecolla kuoppaamme tieteen sinne, minne se kuuluu: maan alle. Luomme johtavia biohiiliratkaisuja maisemointiin, maanparannukseen, kasvualustoihin ja suodattamiseen. Hyödynnämme uusinta tutkimusta ja teknologiaa. Jokainen ratkaisumme tehdään mittatilaustyönä asiakkaan tarpeisiin. Olemme intohimoinen joukko asiantuntijoita, kehittäjiä, tutkijoita, insinöörejä ja ihmisiä, joiden työllä on yksi tehtävä: tuottaa hyvää asiakkaillemme ja planeetalle.

 

Mutta se meistä. Puhuttaisiinko seuraavaksi sinusta?