Uusi biohiilen tuotantolaitos valmistuu

Uusi biohiilen tuotantolaitos valmistuu

  • 3 heinäkuun, 2018
  • By Tuomo Leppänen, Noireco
  • In: Uutinen

Noireco Oy perustaa Hirvensalmelle uuden tuotantolaitoksen, joka on erikoistunut korkean arvonsaannin biotuotteisiin. Tärkeimpiä tuotteita ovat biohiili ja grillihiili, mutta tutkimus- ja kehitystyötä tehdään myös tuotannon sivutuotteena syntyvien tisleiden kaupallistamiseksi. Biohiilen tuotanto työllistää alkuvaiheessa 10 henkilöä Koskisen Oy:n ohutvaneriteollisuuden yhteydessä Vilkonharjun teollisuusalueella. Tuotantolinjan asennus on käynnissä ja varsinainen tuotanto alkaa syyskuussa.

 

Nyt valmistuva tuotantolaitos tekee Noirecosta Suomen johtavan biohiilen valmistajan. Laitos tuottaa biohiiltä ja grillihiiltä termisellä prosessilla kuitupuusta ja teollisuuden sivuvirroista.

 

Vuonna 2017 järjestetyn rahoituskierroksen yhteydessä Koskitukki Oy lähti mukaan Noirecoon vähemmistöosakkaaksi. Noirecon ja Koskitukki Oy:n synergiat ovat raaka-aineen tuotannossa ja logistiikassa. ”Yhteistyö Noirecon kanssa on sujunut erittäin hyvin ja odotuksemme ovat korkealla myös jatkon suhteen. Näemme, että käyttökohteen mukaan modifioidulla biohiilellä ja siihen liitetyillä palveluilla on paljon potentiaalia,” kertoo johtaja Kari Koskinen Koskitukki Oy:stä.

 

Yhtiön toimitusjohtajan Tuomo Leppäsen mukaan nyt valmistuvan tuotantolaitoksen kapasiteetti on kokonaisuudessaan jo myyty. ”Biohiilen tulevaisuus näyttää valoisalta. Sen kysyntä on maailmanlaajuisessa kasvussa. Tämä investointi on meille vasta ensimmäinen askel: Noirecon tavoitteena on kasvattaa nykyistä tuotantokapasiteettia sekä pystyttää useita sivuvirtoihin perustuvia biohiilen tuotantolaitoksia Suomeen ja ulkomaille”, toteaa Leppänen.

 

Noireco on lisäksi saanut tukea kehittämiseen ja investointeihin Etelä-Savon ELY-keskukselta sekä Euroopan Investointirahastolta (EIR).

 

Lisätietoja:

Tuomo Leppänen, toimitusjohtaja
p. 040 015 7009
tuomo.leppanen@noireco.fi.80-69-173-49.datamylly.fi
https://noireco.fi

 

Noireco Oy (entinen BioCore Oy) on kiertotalouteen perustuva teollisuusyritys, joka on erikoistunut biohiilen valmistukseen ja jatkojalostukseen. Se myös tarjoaa biohiilen hyödyntämiseen liittyviä asiantuntijapalveluita ja osallistuu alan tutkimus- ja kehitystyöhön. Yhtiön kasvustrategiana on pystyttää useita biohiilen tuotantolaitoksia sekä Suomeen että ulkomaille.

 

Koskitukki Oy valmistaa hakkuutähteistä sekä puunjalostuksen sivutuotteista biopolttoaineita, joita käytetään Koskisen tehtaiden polttoaineena sekä yhä kasvavassa määrin lähimaakuntien kaukolämpölaitosten polttoaineena. Lisäksi puupolttoaineita toimitetaan teollisuusasiakkaille prosessihöyryn ja lämmön tuotantoon. Bioenergialiiketoiminta on kasvava osa Koskitukin puunhankintaa sekä tärkeässä hyödynnettäessä kaikki puu, joka tuodaan metsästä tehtaille Koskisen tuotteiden valmistamiseen.