Biohiili on 100% kestävä ja hiilineutraali tuote. Se parantaa maaperää ja puhdistaa sekä vettä että ilmaa.

Lisää biohiilestä
Biohiili

Perinteinen hiili

Hiiltä on kaikkialla ympärillämme ja se on luonnostaan jatkuvassa kiertokulussa. Vaikka hiilidioksidipäästöistä puhutaan paljon negatiiviseen sävyyn, on syytä muistaa, että hiili itsessään ei ole ongelma.

Hiilen kierto muuttuu ongelmalliseksi vasta, kun luontainen tasapaino esimerkiksi maaperään sitoutuneen ja ilmakehässä olevan hiilen välillä järkkyy ihmisten toimesta.

Biohiili

Biohiilen avulla voidaan vähentää ilmakehään vapautuvia hiilidioksidipäästöjä. Biohiili valmistetaan prosessissa, jota kutsutaan pyrolyysiksi. Pyrolysoinnin aikana biomassa kuumennetaan yli 350°C lämpötilaan. Prosessi suoritetaan käytännössä hapettomassa tilassa, jolloin hiili ei pala ja muutu hiilidioksidiksi, vaan pysyy lopputuotteena syntyvässä biohiilessä.

Biohiilellä on erittäin huokoinen rakenne, eli materiaalilla on suuri pinta-ala massayksikköä kohti. Biohiilen ainutlaatuiset ominaisuudet perustuvat sen huokoiseen rakenteeseen. Biohiiltä voidaan valmistaa eri biomassoista ja lopullisen tuotteen ominaisuudet määritetään käyttötarkoituksen mukaan.